Helgen

Follow my blog with Bloglovin
 
Gårdagen spenderades på jobbet några timmar och sedan åkte vi hem till min bror och hans sambo för en spelkväll med god mat.. Så idag har det inte blivit många knop här hemma men mamma och jag lagade middag tillsammans. Det blev en rotfruktsallad med steckt kyckling och tunnbrödsnacks till... GottGott..
 
 
Rotfruktsallad:
1 liten kålrot
3 morötter
1 palsternacka
1 grönt äpple
2dl créme freich arla
2dl ört créme freich arla
lite senap
salt, peppar, vitpeppar, vitlöksalt
 
Tärna rotfrukterna till den storlek du vill ha. Koka upp en kastrull med vatten och salt. Häll i rotfrukterna och låt dem koka en stund tills de blir lagomt mjuka. De ska inte koka sönder! Häll av dem och låt stå och kallna i durkslaget. Blanda ihop det blöta i en bunke och blanda väl. Krydda upp den med de kryddor du föredrar. Låt den stå och dra sig medan rotfrukterna står och kallnar. Skala och kärna ur äpplet. Tärna det och häll i bunken med såsen. Häll i rotfrukterna och blanda ihop till en enda stor röra... Låt den stå och dra i kylen lite för bästa smak. När jag gjort denna tidigare har den inte vart så blöt och krämig som jag velat ha den så denna gången hade jag i en till crém freich som var naturell när det igentligen skulle bara vara ört crém freichen.. Men jag vill ha den lite krämig och det blev den nu. Sedan kan man ju ha i lök eller något annat om man vill men då jag inte är så förtjust i lök utesluter jag det och hackar lite till dem som vill ha brevid. Förra gången vi åt detta hade vi kallskuret till. Så den passar till väldigt mycket. Måste göra denna till sommaren med grillat till... :)
 
 
Tunnbrödsnacks:
Tunnbröd
ost
smör
kryddor
 
Smöra tunnbröden. Krydda med de kryddor du vill ha. Till dem jag gjorde denna gången använde jag: svartpeppar, salt, vitpeppar, vitlöksalt, oregano. Lägg på osten så att den täcker brödet. Krydda lite uppepå osten också om du vill ha lite mer smak. Lägg tunnbrödet på plåt med bakplåtspapper och in i mitten av ugnen 175 grader tills osten får färg. Låt den svalna och skär eller bryt den i bitar.
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

lflcarlsson.blogg.se

Jag är en tjej som älskar att vara kreativ. Mina intressen är att pyssla, virka, baka och fotografera.

RSS 2.0